Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Με ΤΟΥΡΚΙΑ και ΙΣΠΑΝΙΑ).(+ ΠΑΡΤΙΔΕΣ). Europei Scacchi: Una sconfitta dopo 1 vittoria x la Grecia (+ 2 partite)

Campionato Europeo per Nazioni; Torneo Open: La sconfitta dalla fortissima Spagna ci ferma
Πάνω που πήγε να βελτιώση την θέσι της η ελληνική εθνική ομάδα σκακιού στο Νόβι Σαντ με την (προ)χθεσινή νίκη της επι της Τουρκίας με 2,5-1,5, ήρθε η «αποψινή» οριακή ήττα (3 ισοπαλίες οι , ενώ έχασε στην α΄ σκακιέρα ο Γιάννης Παπαϊωάννου) από την ισχυρή βεβαίως Ισπανία να μας φρενάρη λίγο την πορεία.
Απομένουν δύο ακόμα αγωνιστικές για την λήξι του 17ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εθνικών ομάδων στην Σερβία και η αγωνία είναι στο κατακόρυφο. Μόνη αήττητη (με τις δύο ισοπαλίες-εκπλήξεις, με Ολλανδία στον 4ο γύρο και με Κροατία στον 1ο) η Ρωσία, αλλά ισοβαθμεί στην κορυφή με Αρμενία (που νίκησε σήμερα σε αποφασιστική συνάντησι το πανίσχυρο Αζερμπαϊτζάν) και τους Αζέρους. Και τα τρία μεγάλα φαβορί με 11 βαθμούς στην προσωρινή γενική βαθμολογία έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.
Παρακάτω οι επιβλητικές νίκες που σημείωσαν οι Έλληνες παίκτες στον (προ)χθεσινό αγώνα με την Τουρκία.

Due partite vittoriose da ieri:
Α. ΑΤΑΚΙΖΙ – Θ. ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ 0-1
Ο Θανάσης Μαστροβασίλης (μαύρος, σε μια Σικελική "τεσσάρων ίππων") επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και έπειτα από μια σοβαρή ανακρίβεια του αντιπάλου του (στην 19η κίνησι διάλεξαν λάθος σχέδιο: να εγκλωβίσουν τον μαύρο Π στο α3 κερδίζοντας την διαφορά), έφερε την παρτίδα με τακτικό παιχνίδι ακριβείας σε μια όμορφη και άνετη επικράτησι για τους μαύρους πεσσούς του.


Play online chess


Β. Ο Παπαϊωάννου στην πρώτη μας σκακιέρα με λευκά, εξασφάλισε από νωρίς καλύτερη θέσι, αλλά το πείσμα του ικανού αντιπάλου του, έδωσε ενδιαφέρον κρατώντας την παρτίδα μέχρι την εγκατάλειψι του φινάλε από τον μαύρο στην 73η κίνησι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – ΚΙΒΑΝΤΣ ΧΑΤΖΝΕΝΤΑΡΟΓΛΟΥ 1-0 1-0

[Event "17.ETCC 2009"]
[Site "Novi Sad, Serbia"]
[Date "2009.10.27"]
[Round "6.11"]
[White "Papaioannou, Ioannis"]
[Black "Haznedaroglu, Kivanc"]
[Result "1-0"]
[ECO "D12"]
[WhiteElo "2628"]
[BlackElo "2499"]
[PlyCount "145"]
[EventDate "2009.10.22"]

1. d4 d5 2. Nf3 Nf6 3. c4 c6 4. e3 Bg4 5. Qb3 Qb6 6. Nc3 e6 7. Nh4 Bh5 8. h3 g5
9. Nf3 h6 10. Bd3 Rg8 11. cxd5 Qxb3 12. axb3 exd5 13. g4 Bg6 14. Bxg6 Rxg6 15.
Ne5 Rg8 16. f3 Nfd7 17. Nd3 Na6 18. Bd2 O-O-O 19. Kf2 Kb8 20. h4 Nc7 21. hxg5
hxg5 22. Rh7 Bg7 23. Ne2 Ne6 24. Bb4 Ndf8 25. Rhh1 Ng6 26. Ng3 Bf8 27. Bxf8
Rdxf8 28. Nf5 a6 29. b4 Kc7 30. Nc5 Nd8 31. Rh5 Rh8 32. Kg3 Ne6 33. Nxe6+ fxe6
34. Ng7 Kd6 35. Rxg5 Ne7 36. Nh5 Ra8 37. Nf4 Rhg8 38. Re5 Nf5+ 39. Kf2 Ng7 40.
Rg5 Raf8 41. Rg6 Re8 42. Rh1 b6 43. Nd3 Re7 44. Rh7 Kc7 45. Rg5 a5 46. bxa5
bxa5 47. Nc5 Kb6 48. Ke2 Kb5 49. Kd2 e5 50. Nd3 exd4 51. exd4 a4 52. Kc3 Ne6
53. Rxg8 Rxh7 54. Rb8+ Ka5 55. Ne5 Rc7 56. Re8 Nf4 57. Kd2 Kb6 58. Rb8+ Ka6 59.
Nd3 Ne6 60. Kc3 Ka5 61. Re8 Ng5 62. Rf8 Kb5 63. Rf5 Ne6 64. Re5 Nf8 65. f4 Ra7
66. Re8 Nd7 67. Ne5 Nb6 68. Rf8 Rh7 69. f5 Rh3+ 70. Kc2 Rh2+ 71. Kb1 a3 72.
bxa3 Ka6 73. f6 1-0



Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009. Μικρή αναφορά στην Αγωνιστικότητα, με Manowar και ένα εύγλωττο βιντεάκι (300 Spartan) "Warriors Of The World (United)"!

Μέσα στο συγκινησιακό φορτίο της Εθνικής Επετείου θεωρούμε ότι αξίζει να «καρφιτσωθή» στο παρόν ιστολόγιο κάτι εκ πρώτης όψεως παράταιρο και ανοίκειο σαν ημερολογιακό σχόλιο. ΄Ένα «βαρβαρικό» τραγούδι ενός μουσικού συγκροτήματος του «χέβι μέταλ» κι ένα απόσπασμα από «βαρβαρικό» κινηματογραφικό έργο (τους "Τριακόσιους"), που χρησιμοποιήθηκε για την οπτικοποίησι του τραγουδιού αυτού των «Μάνογουόρ»! Κι όμως πιστεύουμε ότι αυτό το βίντεοτράγουδο μπορεί να εκφράση κάτι από το σε αναζήτησι στην εποχή μας ελληνικό και παγκόσμιο αγωνιστικό ήθος. Λακωνικότατα.
Με «ξένα κόλλυβα» λοιπόν, θα εκφρασθούμε, αφού ακόμη δεν βρίσκουμε εύκολα τριγύρω μας έναν ανάλογο νεοελληνικό παιάνα.

MANOWAR Warriors Of The World (300 Spartan Video)

Lyrics
Warriors Of The World (United)

Here our soldiers stand from all around the world
Waiting in a line to hear the battle cry
All are gathered here, victory is near
The sound will fill the hall, bringing power to us all

We alone are fighting for metal that is true
We own the right to live the fight, we're here for all of you
Now swear the blood upon your steel will never dry
Stand and fight together beneath the battle sky

[Chorus:]
Brothers everywhere - raise your hands into the air
We're warriors, warriors of the world
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
We're warriors, warriors of the world

Many stand against us, but they will never win
We said we would return and here we are again
To bring them all destruction, suffering and pain
We are the hammer of the gods, we are thunder, wind and rain.

There they wait in fear with swords in feeble hands
With dreams to be a king, first one should be a man
I call about and charge them all with a life that is a lie
And in their final hour they shall confess before they die

[Repeat chorus]

If I should fall in battle, my brothers who fight by my side
Gather my horse and weapons, tell my family how I died
Until then I will be strong, I will fight for all that is real
All who stand in my way will die by steel

Brothers everywhere - raise your hands into the air
We're warriors, warriors of the world

MANOWAR, Warriors Of The World (2002)

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. Μικρή αναφορά στην Εθνική Επέτειο με Ελύτη (απόσπασμα από το Άξιον Εστί οπτικοποιημένο καταλλήλως)

Αντί ρητορικών γυμνασμάτων ή άλλων επεξεργασμένων ιστορικών αναφορών καταφεύγουμε στην ευγλωττία της Ποίησης με το γνωστό κι αγαπημένο απόσπασμα από το μεγαλειώδες Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη, δια φωνής Μάνου Κατράκη.
Αλλά αξίζει, νομίζουμε, να δήτε και το παρακάτω οπτικοποιημένο αποτέλεσμα μιας προσπάθειας σχετικής με τον σημερινό εορτασμό, (“Η Ελληνική Συμβολή στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο”, του χρήστη Gordios 79) από το You Tube.

The Greek Contribution in World War II

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΠΡΩΤΟ
Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΞΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ τ' Αγιαννιού, με την αύριο των Φώτων, λάβαμε τη διαταγή να κινήσουμε πάλι μπροστά, για τα μέρη όπου δεν έχει καθημερινές και σχόλες. Έπρεπε, λέει, να πιάσουμε τις γραμμές που κρατούσανε ως τότε οι Αρτινοί, απο Χειμάρρα ως Τεπελένι. Λόγω που εκείνοι πολεμούσανε απ' την πρώτη μέρα, συνέχεια, και είχαν μείνει σχεδόν οι μισοί και δεν αντέχανε άλλο.

Δωδεκα μέρες κιόλας είχαμε μείς πιο πίσω, στα χωριά. Κι απάνω που συνήθιζε τ' αυτί
μας πάλι στα γλυκά τριξίματα της γής, και δειλά συλλαβίζαμε το γάβγισμα του σκύλου ή τον αχό της μακρινής καμπάνας, νά που ήταν ανάγκη, λέει, να γυρίσουμε στο μόνο αχολόι που ξέραμε: στο αργό και στο βαρύ των κανονιών, στο ξερό και στο γρήγορο των πολυβόλων.

Νύχτα πάνω στη νύχτα βαδίζαμε ασταμάτητα, ένας πίσω απ' τον άλλο, ίδια τυφλοί. Με κόπο ξεκολλώντας το ποδάρι απο τη λάσπη, όπου, φορές, εκαταβούλιαζε ίσαμε το γόνατο. Επειδή το πιο συχνά ψιχάλιζε στους δρόμους έξω, καθώς μές στην ψυχή μας. Και τις λίγες φορές οπου κάναμε στάση να ξεκουραστούμε, μήτε που αλλάζαμε κουβέντα, μονάχα σοβαροί κι αμίλητοι, φέγγοντας μ' ενα μικρό δαδί, μια-μια εμοιραζόμασταν τη σταφίδα. ΄Η φορές πάλι, αν ήταν βολετό, λύναμε βιαστικά τα ρούχα και ξυνόμασταν με λύσσα ώρες πολλές, όσο να τρέξουν τα αίματα. Τί μας είχε ανεβεί η ψείρα ως το λαιμό, κι ήταν αυτό πιο κι απ' την κούραση ανυπόφερτο. Τέλος, κάποτε, ακουγότανε στα σκοτεινά η σφυρίχτρα, σημαδι οτι κινούσαμε, και πάλι σαν τα ζά τραβούσαμε μπροστά να κερδίσουμε δρόμο, πριχού ξημερώσει και μας βάλουνε στόχο τ' αερόπλανα. Επειδή ο Θεός δεν κάτεχε απο στόχους ή τέτοια, κι όπως το 'χε συνήθειο του, στην ίδια πάντοτε ώρα ξημέρωνε το φώς.

Τοτες, χωμενοι μες στις ρεματιες, γερναμε το κεφαλι απο το μερος το βαρυ, οπου δε βγαινουνε ονειρα. Και τα πουλια μάς θυμωναν, που δε διναμε ταχα σημασια στα λογια τους - ισως και που ασκημιζαμε χωρις αιτια την πλαση. Αλλης λογης εμεις χωριατες, μ' αλλω λογιω ξιναρια και σιδερικα στα χερια μας, που ξορκισμενα να 'ναι.

Δωδεκα μερες κιολας, ειχαμε μεις πιο πισω στα χωρια κοιταξει σε καθρεφτη, ωρες πολλες, το γυρο του προσωπου μας. Κι απανω που συνηθιζε ξανα το ματι τα γνωριμα παλια σημαδια,και δειλα συλλαβιζαμε το χείλο το γυμνο ή το χορτατο απο τον υπνο μαγουλο, να που τη δευτερη τη νυχτα σαμπως παλι αλλαζαμε, την τριτη ακομη πιο πολυ, την υστερη, την τεταρτη, πια φανερο, δεν ειμασταν οι ιδιοι. Μονε σα να πηγαιναμε μπουλουκι ανακατο, θαρρουσες, απ' ολες τις γενιες και τις χρονιες, αλλοι των τωρινων καιρων κι αλλοι πολλα παλιων, πού 'χαν λευκανει απ' τα περισσια γενια. Καπεταναιοι αγελαστοι με το κεφαλοπανι, και παπαδες θερια, λοχιες του 97 ή του 12, μπαλτατζηδες βλοσυροι πανου απ' τον ωμο σειώντας το πελεκι, απελάτες και σκουταροφοροι με το αιμα επανω τους ακομη Βουργαρων και Τουρκών. Ολοι μαζι, διχως μιλια, χρονους αμετρητους αγκομαχωντας πλάι-πλάι, διαβαιναμε τις ραχες, τα φαραγγια, διχως να λογαριαζουμε αλλο τιποτε. Γιατι καθως οταν βαρουν απανωτες αναποδιες τους ιδιους τους ανθρωπους παντα, συνηθαν στο Κακο, τελος του αλλαζουν ονομα, το λεν Γραμμενο ή Μοιρα - ετσι κι εμεις επροχωρουσαμε ισια πανου σ' αυτο που λεγαμε Καταρα, οπως θα λεγαμε Ανταρα ή Συννεφο. Με κοπο ξεκολλωντας το ποδαρι απο τη λασπη οπου πολλες φορες εκατοβουλιαζε ισαμε το γονατο. Επειδη το πιο συχνα, ψιχαλιζε στους δρομους εξω καθως μες στην ψυχη μας.

Κι ότι ήμασταν σιμά πολύ στα μέρη όπου δεν έχει καθημερινές και σκόλες, μήτε αρρώστους και γερούς, μήτε φτωχούς και πλούσιους, το καταλαβαίναμε. Γιατί κι ο βρόντος πέρα, κάτι σαν πίσω απ' τα βουνά, δυνάμωνε ολοένα, τόσο που καθαρά στο τέλος να διαβάζουμε το αργό και το βαρύ των κανονιών, το ξερό και το γρήγορο των πολυβόλων. Ύστερα και γιατί ολοένα πιο συχνά, τύχαινε τώρα ν' απαντούμε, απ' τ' άλλο μέρος vά 'ρχονται, οι αργές οι συνοδείες με τους λαβωμένους. Όπου απιθώνανε γάμου τα φορεία οι νοσοκόμοι, με τον κόκκινο σταυρό στο περιβραχιόνιο, φτύνοντας μέσα στις παλάμες, και το μάτι τους άγριο για τσιγάρο. Κι όπου κατόπι σαν ακούγανε για που τραβούσαμε, κουνούσαν το κεφάλι, αρχινώντας ιστορίες για σημεία και τέρατα. Όμως εμείς το μόνο που προσέχαμε ήταν εκείνες οι φωνές μέσα στα σκοτεινά, που ανέβαιναν, καυτές ακόμη απο την πίσσα του βυθού ή το θειάφι. "Όι, όι μάνα μου", "όι, όι μάνα μου", και κάποτε, πιο σπάνια, ένα πνιχτό μουσούνισμα, ίδιο ροχαλητό, πού 'λεγαν, όσοι ξέρανε, είναι αυτός ο ρόγχος του θανάτου.

Ήταν φορές που εσέρνανε μαζί τους κι αιχμαλώτους, μολις πιασμένους λίγες ώρες πριν, στα ξαφνικά γιουρούσια που κάναν τα περίπολα. Βρωμούσανε κρασί τα χνώτα τους, κι οι τσέπες γιομάτες κονσέρβα ή σοκολάτες. Όμως εμείς δεν είχαμε, ότι κομμένα τα γιοφύρια πίσω μας, και τα λίγα μουλάρια μας κι εκείνα ανήμπορα μέσα στο χιόνι και στη γλιστράδα της λασπουριάς.

Τέλος κάποια φορά, φανήκανε μακριά οι καπνοί που ανέβαιναν μεριές-μεριές, κι οι πρώτες στον ορίζοντα κόκκινες, λαμπερές φωτοβολίδες.


ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, Το Άξιον Εστί , (Ίκαρος, 198013 , σ. 30-32)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Τρείς Μινιατούρες απ' το Ομαδικό Πανευρωπαϊκό Όπεν. Campionato Europeo per Nazioni; 3 Partite. Novi Sad: European Team Chess Championship 3 Miniatures

Από το 17ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων που από τριημέρου διεξάγεται στο Νόβι Σαντ της Σερβίας διαλέξαμε τρείς παρτίδες. Πρόκειται για τρείς μινιατούρες από το Open (ταυτόχρονα διεξάγεται και το Πρωτάθλημα γυναικών), το οποίο βρίσκεται ήδη στον τέταρτο (από τους 9 συνολικά) γύρο. Να σημειώσουμε το καλό ξεκίνημα για την ελληνική Ομάδα (Σκακιέρα 1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΝΙΚΑΣ 3. ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ και αναπληρωματικός ο ΘΑΝΟΣ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ) η οποία με 6½ βαθμούς (2 νίκες, 1 ήττα) βρίσκεται στην 14η θέσι της γενικής. Μόνη πρώτη στην κορυφή (όχι για πολύ ακόμη) η Ομάδα της Σερβίας «Σερβία 1», από την οποία δεχθήκαμε και την μόνη μας έως τώρα ήττα. [Η φωτογραφία είναι απο τον χθεσινό 3ο γύρο και την νίκη μας επι των Ρουμάνων. Διακρίνονται αριστερά ο Παπαϊωάννου και ο Μπανίκας]

Οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο (τελευταίος γύρος την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου).

Επίσημη (και πολύ ικανοποιητική) Ιστοσελίδα των αγώνων. Σημειωτέον οτι μια γενική παρουσίασι των αγώνων κάνει και το site της ΕΣΟ.
..........................
ΟΙ ΠΑΡΤΙΔΕΣ - Le Partite

1. Στην πρώτη παρτίδα ο Λευκός μετά από μία όχι τόσο ηρωική, όσο φιλόδοξη έξοδο της Β στο άνοιγμα (Βαριάντα Ρουμπιστάιν στην Γαλλική) από την οποία απεκόμισε 1 δηλητηριασμένο πιόνι, έπαιξε φοβισμένα. Κάνοντας μέτρια διαχείρισι της ελάχιστης υλικής υπεροχής του δεν τόλμησε να πάρη άλλο ένα (κεντρικό!) πιόνι που (με αντιστάθμισμα ανάπτυξι και δυναμικό παιχνίδι) προσέφερε ο αντίπαλος. Κάποια στιγμή έχασε την διαύγειά του –ψυχολογικά επηρεασμένος ίσως από την ανωτερότητα του αντιπάλου, ο οποίος μάλιστα έπαιζε καθαρώς επιθετικά. Αποτέλεσμα με μια αψυχολόγητη κίνησι (έπρεπε 20…. Ιδ5 με ισοπαλία) να οδηγήση σε θέσι άδοξου «μάτ αποπνιγμού» την …Βασίίσσά του (που είχε εν τω μεταξύ επιστρέψη σε αμυντικά καθήκοντα).

[Event "17.ETCC 2009"]
[Site "Novi Sad, Serbia"]
[Date "2009.10.22"]
[Round "1.16"]
[White "Stellwagen, Daniel"]
[Black "Rees, Ioan"]
[Result "1-0"]
[ECO "C10"]
[WhiteElo "2630"]
[BlackElo "2336"]
[PlyCount "41"]
[EventDate "2009.10.22"]

1. e4 e6 2. d4 d5 3. Nc3 dxe4 4. Nxe4 Nd7 5. Nf3 Ngf6 6. Bd3 Nxe4 7. Bxe4 Nf6
8. Bg5 Qd6 9. Bd3 Qb4+ 10. Bd2 Qxb2 11. O-O Qa3 12. Re1 Be7 13. Ne5 Qd6 14. Bf4
Qd8 15. Qf3 O-O (Playable 15... Qxd4 16. Bb5+ Kf8 unclear) 16. Qh3 g6 17. Rad1 Re8 18. Bh6 Nh5
19. g4 Nf6 20. g5 Nd7?? 21. Nxf7 1-0







2. Στην δεύτερη κατά σειρά ο Μαύρος διάλεξε ένα πολύ αργό σύστημα αντεπίθεσης σε μια Σικελική (βαριάντα Δράκου). Η κατά μέτωπο επίθεσι («μπαγιονέτα»?) του Λευκού ήταν ασταμάτητη και χωρίς το λάθος στην 17η κίνησι.
[Event "17.ETCC 2009"]
[Site "Novi Sad, Serbia"]
[Date "2009.10.22"]
[Round "1.8"]
[White "Vuckovic, Bojan"]
[Black "Stevenson, James"]
[Result "1-0"]
[ECO "B76"]
[PlyCount "39"]
[EventDate "2009.??.??"]

1. e4 c5 2. Nf3 d6 3. d4 cxd4 4. Nxd4 Nf6 5. Nc3 g6 6. Be3 Bg7 7. f3 Nc6 8. Qd2
O-O 9. O-O-O Bd7 10. g4 Nxd4 11. Bxd4 Be6 12. Kb1 a6 (12... Nd7 13. Bxg7 Kxg7
14. h4 f6+/=) 13. h4 b5 14. h5 b4 15. Nd5 Bxd5 16. exd5 Rb8 (16... Qa5 17. hxg6
fxg6 18. Bc4+/-) 17. Bxa6 Nxd5? 18. Bxg7 Nc3+ 19. Bxc3 bxc3 20. Qxc3 1-0







3. Στην τρίτη παρτίδα ο Λευκός έκανε λάθος στο άνοιγμα (15.γχδ5? αντί 15.ζ3=) για να διευρύνει στην συνέχεια το πλεονέκτημα του αντιπάλου του.
Ο Λευκός εγκαταλείπει την μάχη σε χειρότερη θέσι, αλλά κάπως βιαστικά. Πιθανώς θα φοβήθηκε την συνέχεια 20…, Πγ2 21.Βδ3, Πχα2, κλπ η οποία τον αφήνει με 2 πιόνια λιγώτερα και χωρίς απτό αντάλλαγμα.

[Event "17.ETCC 2009"]
[Site "Novi Sad, Serbia"]
[Date "2009.10.22"]
[Round "1.10"]
[White "Elsness, Frode"]
[Black "Cornette, Matthieu"]
[Result "0-1"]
[ECO "E32"]
[WhiteElo "2458"]
[BlackElo "2577"]
[PlyCount "39"]
[EventDate "2009.10.22"]

1. d4 Nf6 2. c4 e6 3. Nc3 Bb4 4. Qc2 O-O 5. e4 d5 6. e5 Ne4 7. Bd3 c5 8. Nf3
cxd4 9. Nxd4 Nd7 10. Bf4 Ndc5 11. O-O Bxc3 12. bxc3 Bd7 13. Nb3 Nxd3 14. Qxd3
Rc8 15. cxd5 Nxc3 16. dxe6 Bxe6 17. Qe3 Nd5 18. Qd2 Rc4 19. Be3 Qc7 20. Rad1
0-1



Play online chess


Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Βερολίνα, Μπερολίνα ή Σκάκι αλά Βερολίνο! Berolina Pawn, Berlin Chess o(de)r Berlin Schach. Una variazione: Scacchi "ala Berolina"...

ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Βερολίνα, Μπερολίνα ή Σκάκι αλά Βερολίνο! (A΄ Μέρος)
Una variazione: Scacchi ala Berolina (Progressivi) o Pedoni Berolina !

Μία από τις όχι ευρύτερα γνωστές, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες παραλλαγές του Σκακιού είναι η λεγόμενη «Βερολίνα», "Μπερολίνα" ή θα λέγαμε Σκάκι αλά Βερολίνο.
Χωρίς να απομακρύνεται ιδιαίτερα από το «ορθόδοξο» σκάκι, το κύριο χαρακτηριστικό της έγκειται στην διαφορετική συμπεριφορά των πιονιών επί της σκακιέρας.
Η ιδέα της κίνησης του πιονιού έχει αντιστραφή: το πιόνι στην παραλλαγή αυτή κινείται διαγωνίως (ένα τετράγωνο – ή, όταν εκκινεί, δύο τετράγωνα) και «τρώει» στην ευθεία, ένα, δηλαδή, τετράγωνο ακριβώς μπροστά του.
Οι πεσσοί στήνονται κατά τον παραδοσιακό («ορθόδοξο») τρόπο πάνω στην σκακιέρα.
Η προαγωγή των πιονιών ισχύει κανονικά, όπως και το «εν διελεύσει» πάρσιμο (:κόψιμο «αν πασάν» en passant).

Το «πιόνι Βερολίνου» αποδίδεται ως επινόησι στον Γερμανό Εντμουντ Νέμπερμαν (Edmund Nebermann) πριν από 83 χρόνια, ενώ η ονομασία δόθηκε προς τιμήν της πόλης όπου ζούσε και εργαζόταν ο εμπνευστής.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ
Επειδή με την «διασκευή» αυτή στην κίνησι του πιονιού, αυξάνεται (διπλασιάζεται, για την ακρίβεια!) η κινητικότητα του ταπεινού αυτού πεσσού, το παιχνίδι αποκτά κάποια νέα χαρακτηριστικά (νέα δεδομένα στο Άνοιγμα, διαφοροποίησι και στην στρατηγική κατα το Μέσον της παρτίδας) που οδηγούν σε περιορισμό των ισόπαλων θέσεων και στατιστικά ταχύτερη έκβασι των παρτίδων. (Σ’ αυτήν την παραλλαγή, επομένως, δεν είναι καθόλου σπάνιες οι αγαπημένες μας …μινιατούρες).
Ο ρόλος του πιονιού είναι καταλυτικός και μάλιστα όσο πλησιάζουμε στο φινάλε τόσο αυτό αυξάνει την σημασία και την επικινδυνότητά του. Φτάνει να αναλογισθούμε πως για το μπλοκάρισμά του χρειάζονται πια δύο (κι όχι ένας) πεσσοί (πιόνια ή κομμάτια).

Ως αντιστάθμισμα στην κινητικότητα και ευελιξία του πιονιού, περιορίζεται η «δύναμι πυρός» του (αφού έτσι ο στρατιώτης ελέγχει ένα και όχι πια δύο τετράγωνα).
Επιπλέον το πιόνι αλά Βερολίνα δεν μπορεί να υποστηριχθή από δύο άλλα πιόνια και επομένως δεν μπορούμε να έχουμε τριγωνικούς-πυραμιδοειδείς σχηματισμούς στις παρατάξεις των στρατιωτών. Τέλος στα σχήματα αλυσίδων με σκατζόχοιρους, δράκους κλπ ...πλάσματα της παραδοσιακής σκακιέρας.
(.. )


Αύριο το β΄μέρος: Μια σύντομη ΠΑΡΤΙΔΑ!

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΝΤΑ ΜΕΡΙΝΙ. Μετάφρασι απο τα Ιιαλικά του Α. ΣΕΛΛΕΝΙΔΗ. Una poesia di Alda Merini tradotta in Greco.

Από μια προσωπική σελίδα στο "Facebook" ενός φιλικού προσώπου από την Ιταλία, έλαβα σχετικά πρόσφατα την αφορμή να γνωρίσω λογοτεχνικά την ευρέως πια αναγνωρισμένη στην γείτονα χώρα σύγχρονη ποιήτρια, Άλντα Μερίνι.

Η μελέτη μου –έστω και μετ’ εμποδίων- συνεχίζεται κι ο θαυμασμός συν τω χρόνω μεγαλώνει.
Μέχρι να επανέλθω διεξοδικότερα με το ίδιο θέμα στο Ιστολόγιο, μια απόπειρα μεταφραστική ως δείγμα της σπουδαίας ποιητικής γραφής της, είναι επι του παρόντος, νομίζω, ενδιαφέρουσα.

I poeti lavorano di notte

I poeti lavorano di notte

quando il tempo non urge su di loro,

quando tace il rumore della folla

e termina il linciaggio delle ore.

I poeti lavorano nel buio

come falchi notturni od usignoli

dal dolcissimo canto

e temono di offendere iddio

ma i poeti nel loro silenzio

fanno ben più rumore

di una dorata cupola di stelle.



[Alda Merini, Testamento, Milano 1988]

***************************************************************** ***


ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ

Οι ποιητές εργάζονται την νύκτα

όταν ο χρόνος δεν τους βιάζει

τότε που σβήνει ο θόρυβος του πλήθους

και φτάνει το λυντσάρισμα των ωρών στο τέλος.

Οι ποιητές δουλεύουν στο σκοτάδι

σαν τα νυκτερινά γεράκια

ή τα λιγύφωνα τ’ αηδόνια

και φοβούνται να προσβάλουνε το Θείο.

Μα οι ποιητές μέσα στην σιωπή τους

κάνουν πολύ μεγαλύτερο πάταγο

από μια χρυσοποίκιλτη θόλο αστεριών.

Μετάφρασι: Αλέξ. Σελλενίδης


Και ένα βιντεάκι στο διαδίκτυο:

Alda Merini: I Poeti Lavorano di Notte ...


Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟ! Il GM Stratos Grivas curera’ un’ edizione di libro sulle partite di CM Nikos Karapanos (in sua memoria)!

Υπο έκδοσι βιβλίο του Γρίβα για τον Ν. Καραπάνο.
GM Efstratios Grivas has undertaken the issue of a book on CM Nikos Karapanos’ chessgames.
Μετά τις πρόσφατες διοργανώσεις δύο Σκακιστικών Τουρνουά προς τιμήν του πρόωρα, όσο και ένδοξα, χαμένου Νίκου Καραπάνου, έχουμε άλλη μία αξιέπαινη πρωτοβουλία που στοχεύει προς την ίδια κατεύθυνσι.
Σε προχθεσινό ηλεκτρονικό μήνυμα που μας απέστειλε η Διοίκησι της ΕΣΚΑ πληροφορηθήκαμε πως το Δ.Σ. του Συλλόγου της Άμφισσας με στόχο την τίμησι της μνήμης του παίκτη και αρχιπροπονητή της, προβαίνει στην έκδοσι βιβλίου με θέμα τις καλύτερες παρτίδες του σκακιστή Νίκου Καραπάνου. Την ευθύνη για την διαδικασία της έκδοσης ανέλαβε ο Γρανμαίτρ και πολυπρωταθλητής Ελλάδος Στράτος Γρίβας.
Για τον λόγο αυτόν ανοίχθηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα (με αριθμό 817 / 757453-34 και με δικαιούχους τους 1. Ελπίδα Καραπάνου του Παναγιώτη, 2. Ευστράτιο Γρίβα του Γεωργίου 3. Αντώνιο Βραγοτέρη του Ευαγγέλου), και σ’ αυτόν προσκαλείται «όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του για το σκοπό αυτό».

Οι κ. Κ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Μαγκλάρας της ΕΣΚΑ πιστεύουν συγκεκριμένα «ότι με την έκδοση αυτού του βιβλίου και μέσα από τις σελίδες του, ο Νίκος Καραπάνος θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές όλων των σκακιστών της χώρας και κατ’ αυτό τον τρόπο, τιμούμε τον σκακιστή και άνθρωπο Νίκο, που τίμησε και υπηρέτησε τη μεγάλη του αγάπη, το σκάκι, επί σειρά ετών».
Η γνωστοποίησι της γεμάτης ευαισθησία πρωτοβουλία της ΕΣΚΑ καταλήγει με την ευχή «ότι η ανταπόκριση όλων μας θα είναι η δέουσα έτσι ώστε όλη η σκακιστική οικογένεια της χώρας να τιμήσει έναν υπέροχο άνθρωπο και μεγάλο σκακιστή, το Νίκο Καραπάνο».

Επειδή στο μήνυμα οι αποστολείς αναφέρουν επιπλέον «ως αρωγό στην προσπάθεια αυτή την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία» εμείς να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά την –μέχρι στιγμής χωρίς αντίκρυσμα - πρότασί μας για τιμής ένεκεν απονομή του τίτλου του εθνικού Μαίτρ στον Νίκο.
Επίσης να υπενθυμίσουμε ταπεινά, αλλά με παρρησία, πως είχαμε –λόγω τραγικής σύμπτωσης- την 'τύχη' όχι μόνο να είμαστε το πρώτο Ιστολόγιο (πρώτο γενικά ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσον στο Web ή στην Ελλάδα) που αναφέρθηκε στις δραματικές τελευταίες στιγμές του αείμνηστου Πατρινού σκακιστή, αλλά και ότι ο υπογράφων διαχειριστής ήταν ο πρώτος που δημοσίευσε και ανέλυσε την τελευταία (μοιραία μαζί και ένδοξη) παρτίδα του Νίκου Καραπάνου.
Από τα παραπάνω είναι πασιφανές πως χαιρετίζουμε την σημαντική αυτή πρωτοβουλία της «Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας» και ευχόμαστε να λάβη αίσιο τέλος υλοποιούμενη το συντομότερο.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ. The new Directive Board of our Club “Avax & Pessoi”. Nuovo Consilio Dirigente al nostro Circolo “Abacus e Pezzi” (Calcide)

Μερική ανανέωση στην Διοίκηση του Συλλόγου μας, «Α.Ε.Κ. Άβαξ και Πεσσοί» προέκυψε μετά τις πρόσφατες εκλογές. Τα τρία νέα πρόσωπα είναι ο κ. Κακάτσος Δημήτριος, Εκπαιδευτικός και Υπάλληλος Τραπέζης, ο κ. Κωνσταντινίδης Ευρυβιάδης, Εκπαιδευτικός και ο κ. Σαββόπουλος Παναγιώτης, Ιδιωτικός Υπάλληλος.
Το Ιστολόγιο εκφράζοντας και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου εύχεται σε όλους μια νέα πορεία γεμάτη υγεία, ενθουσιασμό, αγωνιστική διάθεση και δημιουργικότητα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της 11ης Οκτωβρίου 2009 , όπως προβλέπεται από το Καταστατικό οι επτά πρώτοι εκλεγέντες κατά τις αρχαιρεσίες συγκεντρώθηκαν για την τελική σύνθεση της Διοικήσεως .
Από αυτήν την σύσκεψη της 17ης Οκτωβρίου 2009 προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄» ως εξής:

1. ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Πρόεδρος
2. ΚΑΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Αντιπρόεδρος
3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΖΩΗ, Γενική Γραμματέας
4. ΝΤΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Ταμίας
5. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Αναπλ. Γ. Γραμματέας
6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΒΡΥΒΙΑΔΗΣ, Αναπληρωματικός Ταμίας
7. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Μέλος


Η Γενική Γραμματέας

Ζωή Κωνσταντινίδου

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ικάριαμ : Η άφιξη της νέας έκδοσης 0.3.2 στους «ελληνικούς κόσμους» και ένα στιχούργημα! Ikariam: The version 0.3.2 in the greek “worlds” and a poem

Το γνωστό διαδικτυακό παιχνίδι φυλλομετρητή, Ikariam - πολύ δημοφιλές και όχι μόνο μεταξύ των νέων σε ηλικία – σήμερα εγκαινιάσθηκε με την αναβαθμισμένη νέα έκδοσι (που φέρει το επίσημο όνομα 0.3.2) στην ελληνική του εκδοχή (στην αγγλική έκδοσι η αλλαγή είχε προηγηθή) μεταφρασμένη και στην γλώσσα μας από τους Γερμανούς δημιουργούς του.
Η ελληνική έκδοσι, ως γνωστόν στους μυημένους, ακολουθεί κατα την αρίθμησι των διαφορετικών ελληνόφωνων παραλλαγών της ηλεκτρονικής πλατφόρμας-«εξυπηρετητή» του παιχνιδιού που ονομάζονται «κόσμοι», την σειρά και την ονομασία των γραμμάτων του ελληνικού αλφαβήτου (στην λατινική ορθογράφησί τους, έστω). Έτσι, στην ελληνική γλώσσα υπάρχουν μέχρι στιγμής δέκα «κόσμοι»-«σέρβερ», οι : Κόσμος Alpha - Κόσμος Beta - Κόσμος Gamma - Κόσμος Delta - Κόσμος Epsilon Κόσμος Zeta - Κόσμος Eta - Κόσμος Theta - Κόσμος Iota και κόσμος Kappa.

Με την ευκαιρία λοιπόν της νέας «εποχής» (με τις καινοτομίες της έκδοσης 0.3.2 ) καί για το ελληνόφωνο “Ikariam”, δίνουμε τα κυριότερα καινούργια χαρακτηριστικά για τους λάτρεις του παιχνιδιού:
(Για τα γενικά χαρακτηριστικά καθώς και την ορολογία του παιχνιδιού, σας παραπέμπουμε στο ιστολόγιο του Κωνσταντίνου, «Δημιουργία και Διασκέδαση» το οποίο είχε παρουσιάση και την έκδοσι 0.3.1)

ΝΕΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
1. -- Προστασία νέων παικτών: Παίκτες μου μόλις γράφτηκαν στο παιχνίδι δεν μπορούν να δεχτούν επίθεσι στις εξής περιπτώσεις: μέχρι το Δημαρχείο τους να φτάση το επίπεδο 4, έχουν κάνει επίθεσι σε άλλο παίκτη ή ίδρυσαν την πρώτη τους αποικία.
2. -- Αναθεώρησι Θαυμάτων: Κάθε νησί έχει ένα θαύμα πάνω του το οποίο έχει μια ξεχωριστή ικανότητα. Οι παίκτες μπορούν να χτίσουν έναν ναό στις πόλεις τους, στον οποίο οι χωρικοί μπορούν να γίνουν ιερείς. Ο μέγιστος αριθμός ιερέων εξαρτάται από το επίπεδο του κτηρίου. Οι ιερείς παράγουν πίστι θαύματος μέσα σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με ένα δυναμικό μέγιστο που εξαρτάται από το επίπεδο του θαύματος (υπάρχουν 5 επίπεδα) και τον μέγιστο πληθυσμό όλων των πόλεων στο νησί. Η πίστι μειώνεται άμα ένας ιερέας αφαιρεθή από τον ναό ή άμα το όριο μεταβληθή. Κάθε θαύμα νησιού έχει ως μέγιστο το επίπεδο 5 και μπορεί να αναβαθμιστή από την κοινότητα του νησιού. Ωστόσο για να γίνη αυτό, πρέπει να δωριστούν αγαθά πολυτελείας. Είναι άσχετο ποιο αγαθό είναι, αλλά δέν μπορεί να είναι αυτό που παράγεται στο νησί. Παράδειγμα: Σε ένα νησί με μάρμαρο, μόνο κρασί, κρύσταλλο ή θείο μπορεί να δωρισθή.
3. -- Νέα μονάδα Εκτοξευτής Δόρατος: Ο εκτοξευτής δόρατος είναι μια νέα μονάδα πεζικού και είναι μονάδα που θα χρησιμοποιείται από την αρχή του παιχνιδιού (από το πρώτο επίπεδο).
4. -- Το σύστημα μάχης έχει αναθεωρηθή
[Συνεχίζουμε να μεταφράζουμε από επίσημο site του παιχνιδιού]:
Μονάδες και θέσεις μάχης έχουν αλλάξη τελείως. Υπάρχουν διαφορετικές θέσεις ή γραμμές στο πεδίο μάχης, που μπορούν να καταληφθούν από συγκεκριμένες μονάδες και να συμμετέχουν στην μάχη με διαφορετικούς τρόπους Το βαρύ πεζικό παρατάσσεται στις μπροστινές θέσεις και στις κυριότερες γραμμές μάχης. Στα πλαϊνά , δίπλα στο βαρύ πεζικό βρίσκεται το ελαφρύ πεζικό (ελαφριάς θωράκισης πεζικό - light infantry) και πίσω από την κύρια γραμμή παρατάσσονται οι μονάδες μεγάλης εμβέλειας (π.χ. τοξότες). Το τείχος της πόλης πρέπει να σπάση πρώτα για να αρχίση ή μάχη. Μόλις ή μία πλευρά καταφέρη να νικήση τις αντίπαλες κύριες γραμμές μάχης, η μάχη τελειώνει. `Αμα δεν υπάρχει αρκετό βαρύ πεζικό, οι κύριες γραμμές μάχης γεμίζουν με άλλες μονάδες οι οποίες πιθανόν να μην έχουν τόση επιτυχία σε μάχες στήθους με στήθους. Αυτές οι θέσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους πόλεως έχουν έναν περιορισμένο χώρο για μονάδες. Οι μονάδες που δεν θα χωράνε, δεν θα παίρνουν μέρος στην μάχη, άλλα θα περιμένουν σαν ρεζέρβες μέχρι να χρειαστούν. Οι παράμετροι των μονάδων έχουν αλλάξεη τελείως. Αυτό ισχύει και για το κόστος κατασκευής μονάδων και για την συντήρησί τους. Γενικά αυτά μειώθηκαν.

Σχόλιο: Η μάχη έτσι παρουσιάζεται πιο αληθοφανής και όχι εντελώς νοερά όπως στις πρώτες εκδόσεις, αλλά η διάρκειά της έχει δραματικά επιμηκυνθή –σε σημείο ακόμα και μια απλή πολιορκία να θεωρείται πιο πολύ πόλεμος παρά μεμονωμένη μάχη. Ειδικά με τις πολιορκίες σε πόλεις ανενεργών παίκτων οι οποίες διαθέτουν υψηλό τείχος τα πράγματα έχουν αλλάξη ριζικά: οι επιθετικοί παίκτες αποθαρρύνονται από την μεγάλη δύναμι του τείχους και την μεγάλη διάρκεια της πολιορκίας.
5. -- Χωριό Βαρβάρων: Τώρα υπάρχει ένα χωριό βαρβάρων στο νησί της πρωτεύουσας του παίκτη. Μπορεί να λεηλατηθή ως και 10 φορές. Τα αγαθά που μπορούν να λεηλατηθούν αλλά και η δύναμι των βαρβάρων αυξάνεται με κάθε επίθεσι. `Ετσι ένα νέο σύστημα μάχης μπορεί να δοκιμαστή χωρίς να κάνεις νέους εχθρούς.
Σχόλιο Κωνσταντίνου:
«Το βαρβαρικό χωριό είναι μέρος για επιθέσεις, όσο περισσότερες επιθέσεις, τόσο μεγαλύτερο, τόσο περισσότεροι βάρβαροι, τόσο περισσότερα υλικά Δηλαδή:
(1 Επίπεδο: 1 Βάρβαρος, Λεία: 500 Ξύλο
2Ε 8 B(άρβαροι), 500Ξ 500Θ(είο)
3Ε 27 Β, 500Ξ 500Θ 500Μ(άρμαρο)
4Ε 64 Β, 500Ξ 500 Θ 500Μ 500 Κ(ρύσταλλο) κτλ..)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορείς να επιτεθείς ΜΟΝΟ 10 φορές. Μετά εξαφανίζεται»

6. -- Νησιώτικα "Fora": Κάθε νησί τώρα έχει ένα δικό του μικρό φόρουμ (forum), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθή από κάθε παίκτη που έχει μια πόλι στο συγκεκριμένο νησί. Οι παίκτες έχουν πρόσβασι στα “φόρουμ” μέσω των θεάτρων του νησιού (αυτά φιγουράρουν τώρα κάπου στο κέντρο κάθε νησιού)
7. -- Το σύστημα έρευνας έχει αναθεωρηθή: Παλιά οι παίκτες μπορούσαν μόνο να επιλέξουν τον κλάδο έρευνας. Οι ερευνητικοί πόντοι αυτόματα κατατίθεντο σε αυτόν τον κλάδο και η έρευνα τελείωνε αμέσως. Από εδώ και στο εξής κάθε παίκτης (πληρώντας τις προϋποθέσεις για να ερευνηθή η έρευνα) μπορεί να καταθέση τους ερευνητικούς πόντους του σε μια έρευνα της κατηγορίας του. Οι ερευνητικοί πόντοι παράγονται κανονικά. `Αμα οι επιστήμονες έχουν παραγάγη τόσους πόντους, όσους χρειάζονται για να καλυφθή το κόστος, οι πόντοι μπορούν να ανταλλαχθούν για την έρευνα από τον σύμβουλο έρευνας. Η δυνατότητα «Ανταλλαγή κρυστάλλων για ερευνητικούς πόντους» έχει παραλειφθή.
8. -- Οι εμπορικές προσφορές ενισχύθηκαν: Η λίστα με τα αποτελέσματα του αναζητητή του παζαρέματος στην αγορά, τώρα δείχνει το μέγεθος του λιμένα εμπορικών συναλλαγών του προμηθευτή. `Ετσι η διάρκεια της αποστολής μπορεί να προ-υπολογισθή.
9. -- Μαθήματα για αρχάριους-αμύητους: `Ένα μάθημα με 8 βήματα έχει προστεθή στο παιχνίδι. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων, οι σύμβουλοι εξηγούν τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να ακολουθήσης όταν είσαι νέος στο παιχνίδι και έχεις αρχίση (ως πρωτάρης) να παίζεις.
10. -- Η κατάστασι διακοπών έχει επανασχεδιαστή: `Ενας παίκτης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να μπή σε κατάσταση διακοπών. Στόλος και στρατός που είναι στον δρόμο τους για μια πόλι άλλου παίκτη θα τελειώσουν την τρέχουσα αποστολή τους. Ωστόσο, νέες αποστολές μπορούν μόνο να ξεκινήσουν όταν οι τρέχουσες τελειώσουν. … Κτήρια που αναβαθμίζονται θα σταματήσουν όταν θα ενεργοποιηθή η κατάστασι διακοπών και θα συνεχίσουν μόλις επανασυνδεθής στο παιχνίδι.

Μεταφέρουμε και τις πρώτες εντυπώσεις του συνεργάτη μας Κωνσταντίνου, όπως τις συνόψισε (με αρκετή δόσι απαισιοδοξίας) σε σχετικό forum:

«Η νέα έκδοση είναι κάτι παραπάνω από χάλια, άτομα παραπονιούνται ότι για επίθεση σε ανενεργό με τείχος έκαναν 6 ώρες, οι στρατιώτες σκοτώνονται από τα τείχη, τα θαύματα σχεδόν άχρηστα... Υπολογίζεται ότι το 1/4 των παιχτών θα εγκαταλείψουν το Ικάριαμ εξ αιτίας της νέας έκδοσης…»
Και κλείνουμε με την ευχή του πληροφορημένου νεαρού σχολιαστή (και παίκτη):
«Με το καλό να αλλάξει! (και όχι προς το χειρότερο πάλι)»



Λεπτομέρειες σχετικά με το παιχνίδι και τα πάσης φύσεως μυστικά του, θα βρήτε στην Ikipedia ή αλλιώς και «Βικικάριαμ» (Wikikariam ) στην εξειδικευμένη δηλ. «εγκυκλοπαίδεια» του εν λόγω παιχνιδιού (βλ. διπλανή εικόνα με την αρχική σελίδα ).


.
ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑΡΙΑΜ!

Αλλά θα κλείσουμε ακόμα πιο πρωτότυπα. Με ένα νόστιμο ποιηματάκι αγνώστου στιχοπλόκου που αλιεύσαμε πριν από λίγο μέσα από τον καταιγισμό μηνυμάτων στις σελίδες μιας «συμμαχίας» (Μυρμιδόνες), σε έναν από τους «ελληνικούς» -ελληνόφωνους- «κόσμους» του «Ικάριαμ»:
[Σημ. Αφήνω την εμφάνισι και την ορθογραφία του κειμένου (σχεδόν) απείραχτη, για εύγλωττους λόγους]


Για την νέα έκδοση του Ικάριαμ

ο μηνας εχει 13 κι η μερα ειναι τριτη
και μεσα στο ικαριαμ μας κλεισανε το σπιτι
δεν ξερω αν βλεπω μονο εγω σ'αυτο την ειρωνεια
μα σε μια μερα γρουσουζιας αλλαξαμε πορεια...

φτιαχνω που λες ενα καφε και το pc ανοιγω,
γεματος περιεργεια φιλε μου δεν στο κρυβω.
μπαινω και στο ικαριαμ μ'ανυπομονησια
κι ενα τσουναμι με χτυπα σαν την ινδονησια!


πεφταν βροχη τα κυκλικα,χρειαστηκα ομπρελα,
οι συμμαχοι σ'απογνωση 2 βηματα απ'την τρελλα!
"χαθηκανε οι ποντοι μου",κλαιγοτανε ο ενας,
και ρωταγε αν το γιατι το ηξερε κανενας.


"εγω βρε που κουραστηκα να φτασω εδω πανω
ερχεστε και τους κλεβετε και τωρα τι θα κανω;"
"σταματησαν οι ερευνες και στην ακαδημια,
ποιος θα μου λυσει βρε παιδια αυτην την απορια;"

"τι γινεται βρε συμμαχοι με το χωριο βαρβαρων
αν τωρα τους επιτεθω τι υλικα θα παρω;"
οι ερωτησεις πληθαιναν μα κι η απελπισια,
o αρχηγος και στρατηγος ελεγαν "ψυχραιμια!"

τα νευρα μου τα χαπια μου κι ενα ταξι να φυγω!
βλεπω το εγκεφαλικο να μην το αποφυγω...
αγαπητοι μου συμμαχοι παρτε βαθια ανασα
κι αν στεναχωρεθηκατε ριχτε και καμμια μασα.

ολοι στην νεα εκδοση βρεθηκαμε χαμενοι
μα ειναι λογος να'μαστε κι απογοητευμενοι;
σε ολα τα προβληματα υπαρχουν παντα λυσεις
αρκει να εισαι θετικος να τα αντιμετωπισεις.

τις μαχες μην τις σταματας προτου καν τις αρχισεις
και με το πρωτο εμποδιο θες να τα παρατησεις.
εγω λοιπον χαλαρωσα αφου τα ειδα ολα
παρηγγειλα delivery πινω και κοκα-κολα.

ανοιξα την βοηθεια κι αρχισα να διαβαζω…

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

«Α.Ε.Κ. ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ΄»: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ. Centro Culturale-sportivo “Avax e Pessoi”: Assemblea Generale (Risultati etc

Συνεκλήθη και περατώθη αισίως σήμερα το μεσημέρι η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου.
Κατά τις αρχαιρεσίες παρουσιάστηκαν εννέα υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και τρεις για την Εξελεγκτική Επιτροπή. Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων (και χωρίς την προσμέτρηση λευκών και ακύρων) η Εφορευτική Επιτροπή (υπο τον κ. ΓΑΛΛΟ Κων/νο, πρόεδρο και την κα. Παπαγεωργίου Θ., μέλος) ανακοίνωσε τα εξής αποτελέσματα:


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1. ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ψήφοι 10
2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΖΩΗ Ψήφοι 9
3-4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΒΡΥΒΙΑΔΗΣ Ψήφοι 8
3-4. ΚΑΚΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ψήφοι 8
5. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ψήφοι 7
6-7. ΝΤΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ψήφοι 6
7-7. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Ψήφοι 6


Αναπληρωματικά μέλη
1. ΚΑΝΑΣΑΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2. ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. ΔΕΛΗΜΗΤΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
2. ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3. ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τα επτά εκλόγιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επροτάθη να συνέλθουν σε κλειστή συνεδρίαση και διαβουλεύσεις σχετικά με την τελική σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας εντός της προσεχούς Εβδομάδος.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ στην ΧΑΛΚΙΔΑ."DOCFEST 2009": Greek Documentary Festival in Chalkis. Docfest 3; Festival di film documentarii a Calcide

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται εδώ και 2 μέρες το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (με την επωνυμία 3ο Docfest, Χαλκίδα 2009) στην πόλι μας . Η διοργάνωσι (την ευθύνη της οποίας μοιράζονται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας και η εταιρία “Πορθμός”) και στην οποία είχαμε και πέρυσι αναφερθή, τείνει (όπως πολλοί εύχονται -και πρώτος και καλύτερος ο Νομάρχης Ευβοίας, κ. Μπουραντάς) να γίνη θεσμός.
Το εφετινό Φεστιβάλ σημειώνει ήδη επιτυχία (η προσέλευσι του κόσμου είναι ικανοποιητική) και θα διαρκέσει άλλες 2 ημέρες, σήμερα Σάββατο και αύριο, Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009.

Έχουν προγραμματιστή να προβληθούν 50 ντοκιμαντέρ παραγωγής 2008 - 2009, 32 μικρού μήκους και 18 μεγάλου μήκους. Μέσα από 50 ελληνικές παραγωγές, (οι οποίες καλύπτοντας ένα ευρύ θεματικό φάσμα «ξεχωρίζουν για την τεχνική αρτιότητα και την υψηλή τους αισθητική»), η προκριματική επιτροπή -αποτελούμενη από τους Στάθη Βαλούκο, Γιώργο Νικολακάκη και Σταύρο Ιωάννου- επέλεξε για το Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ 13 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και 15 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

Θα απονεμηθούν 11 βραβεία ποιότητας καθώς και δύο βραβεία-υποτροφίες προσφορά της Σχολής κινηματογραφίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ. Επίσης το Φεστιβάλ θα καθιερώσει και ένα βραβείο στη μνήμη του ντοκιμαντερίστα Γιώργου Κολόζη.

Παραθέτουμε σε φωτογραφίες/σαρώσεις μας το σημερινό και το αυριανό πρόγραμμα προβολών στις δύο (όπως ακριβώς και πέρυσι) αίθουσες προβολών της πόλης μας.
.
.
PROGRAMMA DELLE PROIEZIONI
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ
Θέατρο "Πράξεις Ευρίπου"




Θέατρο "Παπαδημητρίου"


.


.
.
.
.
.
.
.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Θέατρο "Πράξεις Ευρίπου"











Θέατρο "Παπαδημητρίου"








Ιδιαίτερα θετικά αξίζει να προσεγγισθούν οι πολλές παράλληλες εφετινές εκδηλώσεις. Απο την αρχή ξεχωρίσαμε από τις ανακοινώσεις των διοργανωτών μερικές:
1 Έκθεσι Βιβλίου = (Παρουσίαση Βιβλίων (σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Δημήτρη & Σταύρου Περγάμαλη)
2. Εκθέσεις Φωτογραφίας (Μία Έκθεση Φωτογραφικών Εκθεμάτων και μία Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Ο Πέτρος Πουλίδης και η εποχή του", αμφότερες από Το Ιστορικό Αρχείο της ΕΡΤ)
3. Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία, με τίτλο: “Ελλήνων Πάθη”. (ανάμεσά τους ταινία με τίτλο “Ελ. Βενιζέλος” της Λίλας Κουρκουλάκου, “Μέγαρα” των Σ. Μανιάτη & Γ. Τσεμπερόπουλου, και “100 Ώρες του Μάη” των Δήμου Θέου & Φώτου Λαμπρινού)
4.Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον για εμάς κινηματογραφικό Αφιέρωμα με τίτλο “Ταινίες για την Εύβοια” (ανάμεσα τους οι ταινίες «Αντιά» του Σταύρου Ιωάννου, “Γιάννης Σκαρίμπας” του Γιάννη Σολδάτου,
Γιώργος Κόρος” του Γιάννη Κασπίρη και η ταινία “Ο Καβοντορίτης” του Γιάννη Φραγκουλάκη) και
5. Ένα αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο (με κύριο "μενού" τρία ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί για το έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου νεοέλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου – ο οποίος και προσεκλήθη να παρευρεθή στο Φεστιβάλ). Οι τίτλοι των ταινιών ντοκιμαντέρ: α.Ταξίδι μέσα στην Ιστορία, του Δημήτρη Μακρή , β. Η Άλλη Σκηνή του Μισέλ Δημόπουλου και γ. “Φλώρινα” του Χάρη Παπαδόπουλου.

Να σημειωθή πως για μια ακόμη φορά (ιδιαίτερα κατά την α΄ ημέρα του φεστιβάλ με την μεγάλη προσέλευσι του κοινού) η αίθουσα του «Θεάτρου Παπαδημητρίου», η μεγαλύτερη αίθουσα στην Χαλκίδα, αποδείχθηκε μικρή και ακατάλληλη για παρόμοιας απήχησης εκδηλώσεις.


Όλες οι πληροφορίες, (τεχνικά χαρακτηριστικά, βραβεία,τελικά αποτελέσματα), στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Παίζοντας (σκάκι) με τους σκύλους: Μια φωτογραφία, ένας συνειρμός και τρείς βινιέτες. Scacchi con i cani; 1 foto, 1 barzeletta, 3 vignette. Dog -chess

H πιο πάνω όμορφη εικόνα μας εστάλη από τον φίλο Δ. Κακάτσο μαζί με άλλο φωτογραφικό υλικό (γύρω από το θέμα «Οι φίλοι μας τα ζώα») εχθές μέσω ηλ-ταχυ(δρομείου). Μάλιστα έφερνε και την εξής λεζάντα:
-Λοιπόν, κούκλα, αν σου κάνω ρουά ματ, κερνάς Μοχίτο Φρίσκις, εντάξει;

Για έναν μυστηριώδη λόγο το μυαλό μου επικεντρωνόμενο σ’ αυτήν ειδικά –ελέω ζατρικίου- φωτογραφία, σπινθιροβόλησε –νυχτιάτικα!- έναν συνειρμό που με παρέπαμπε σε ένα σχετικό ανέκδοτο που είχα προ μηνών δή σε ξένη σκακιστική ιστοσελίδα. Με λίγο ψάξιμο βρήκα το ανέκδοτο με την πρόθεσι να το μεταφράσω επακριβώς:
A man went to visit a friend and was amazed to find him playing chess with his dog. He watched the game in astonishment for a while. “I can hardly believe my eyes!” he exclaimed. “That’s the smartest dog I’ve ever seen.” “Nah, he’s not so smart,” the friend replied. “I’ve beaten him three games out of five.”

[Μετάφρασι: «Κάποιος κάνει επίσκεψι σε φίλο του και παραξενεύεται που τον βρίσκει να παίζει σκάκι με τον σκύλο του. Παρακολουθεί το παιχνίδι για λίγο με κατάπληξι. «Δεν πιστεύω στα μάτια μου» αναφωνεί. «Αυτός είναι ο εξυπνότερος σκύλος που έχω δή ποτε». «Μπα, δεν είναι και τόσο έξυπνος» του απαντάει ο φίλος του. «Τον έχω κερδίση στις τρείς από τις πέντε παρτίδες που παίξαμε»!]

Σαν να μην έφτανε αυτό, κατά την ολιγόλεπτη διαδικασία της μετάφρασης πρέπει να μου κατέβηκε και δεύτερη φαεινή ιδέα. Ακόμα πιο παράδοξα τώρα μου γεννήθηκε η υπόνοια πως αυτό το ανεκδοτάκι ήταν τόσο εναργώς περιγραφικό, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αποτυπωμένο σε σκίτσο! Ενδίδοντας για μια ακόμη φορά στην ερευνητική μου αδυναμία ξαναχώθηκα στον ιστό.
Η πλάκα είναι ότι το αποτέλεσμα της αλιευτικής μου προσπάθειας (τρείς παρεμφερείς γελοιογραφίες) μάλλον δικαιώνει την καχύποπτη σκέψι μου.

Μάλιστα επειδή οι βινιέτες που βρήκα μάνι μάνι είναι τρείς και μάλλον παλαιότερες της ανάρτησης, συμπεραίνω πως η «ανακύκλωσι» των ιδεών και η επανάληψι των επιμέρους θεμάτων για παρουσίασι και σχολιασμό είναι κάτι απ’ το οποίο δεν γλυτώνουν ούτε οι γελοιογράφοι, ούτε οι Ιστοτόποι τεράστιου βεληνεκούς, όπως αυτός της Πόλγκαρ.








.
.
.
.
.
.
ΥΓ Πάντως το θέμα της παλαιότητας του ανεκδότου ή της βινιέτας περιπλέκεται από την πληροφορία πως το ανέκδοτο με τον έξυπνο σκύλο φαίρεται ρωσικής καταγωγής και πως το έχει χρησιμοποιήση πριν από 23 χρόνια ο ίδιος ο Κασπάροφ. Η έγκυρη CHESSBASE ψιλοειρωνευόμενη για την κατάχρησι που έγινε σ΄ αυτό το αστείο ανεκδοτάκι απο τους Ρώσους, σε ανάρτησι με τον τίτλο «Το μέγα ρωσικό σκακιστικό ανέκδοτο» (The Great Russian Chess Joke) παραθέτει και μαρτυρίες.
Αλλά ...ας αναλάβη κάποιος άλλος την σχετική έρευνα!

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Η ΦΡΙΚΗΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΤΙΡΑΣ. TA 5 ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗΠΑΙΔΕΙΑ. La Nonciclopedia greca...

Από φιλέρευνο-φιλοπερίεργο κουσούρι έψαχνα εσχάτως να βρώ τι λέει για το σκάκι και την ιστορία του η «Φρικηπαίδεια» η αυτοαποκαλούμενη και «ελεύθερη παρωδία». Αντί για το σκάκι βρήκα σύνδεσμο για τον «Κοινωνικό αθλητισμό» και για την … «Μπιλιοσφαίριση»!

Να μου πήτε έχει τόσο ενδιαφέρον το σκάκι και ο κόσμος του για να γίνη αντικείμενο παρωδίας; Απαντώ με ερώτησι: έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτήν την πλευρά η "Παναγία" ή ο "Χριστός"; Κι όμως στα αντίστοιχα λήμματα (= λύματα) οι συντάκτες της βγάζουν τα βλάσφημα και χαμερπή εσώψυχά τους.

Απογοητευμένος από την εμπειρία μου (κάνοντας και την σύγκρισι με τις αντίστοιχες προσπάθειες στην Αγγλική και Ιταλική γλώσσα) αφήνω κατά μέρος τα δικά μου αισθήματα θλίψης και αγανάκτησης (για τα παρωδούμενα θέματα «εν ού παικτοίς» και τα κατ’ εμέ θεωρούμενα ρυπαρογραφήματα) και αντιγράφω όσο μπορώ πιστά (βάζω τελίτσες ή xxx σε επίμαχα σημεία) ένα μικρό δείγμα γραφής από το επαγγελματικά στημένο εγχείρημα της «ελληνικής» Φρικηπαίδειας, για να βγάλουν οι φίλοι (ενήλικοι) αναγνώστες τα δικά τους «ψύχραιμα» συμπεράσματα.


ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗΠΑΙΔΕΙΑ

Νέα Δημοκρατία
Από την Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Κώμα που ίδρυσαν οι απανταχού (=εκ Γαλλίας) Έλληνες δεξιοί (ναι καλά...). Με αρχικα ΝΔ Έχει για πρόεδρο έναν Μπουλούκο. Το κατά κόσμο όνομα του Κωστας Καραμαλης σύζυγος Νατάσας, προέρχεται από μία μεγάλη οικογένεια που κυριάρχησε για χρόνια στα Ελληνικά βουνά της βόρειας Ελλάδος. Υπάρχουν διάφορα είδη και υπο-είδη του πολιτικού ζωικού βασιλείου στο κόμμα αυτό όπως: Μαριέττα- Γιαννάκου Κουτσίκου (μάγισσα,μέντιουμ,χαρτορίχτρα,καφετζού και πρώην σύζυγος του Δρακουμέλ από τα Στρουμφάκια) , Τσιτουρίδης (έχει πολλούς κουμπάρους, πράγμα περίεργο για πολιτικούς) , Σιούφας ( εξωγήινος απο το ανάποδο Αlpha του κενταύρου ),funny Πάλι(again) Πέτρα(στη χολή) λιά (ή αλλιώς Φάνη Παλλη Πετραλια),και ο πραιτοριανός του casino του Las Vegas Cesars Πολύδωρας. O Αλογομούρης (ή Αλογοσκούφης) δε νομίζει πλέον ότι είναι υπουργός Οικονομικών. Έχει πτυχίο και στα οικονομικά, αλλά δεν του φαίνεται. Υπάρχει έντονη κόντρα στο κόμμα μεταξύ των υποχθόνιων εσωγήινων (Ελ) και των καταχθόνιων εξωγήινων...

ΠΑΣΟΚ
Από την Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Κόμμα που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και έφερε επανάσταση στη μουσική και στα λαϊκά show.Η ονομασία προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων ΠΑμφάγο ΣτΟμα ελλήνων Καραγκιόζηδων. Ενώ πιο παλιά επί προεδρίας Παπανδρεου Jr. ήταν γνωστό και ως Πατέρα Αναπαύσου, Συνεχίζω Ολική Καταστροφή. Πρωτεργάτης του κόμματος και μεγάλος showman υπήρξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, που με τις προχωρημένες ιδέες του έφερε το κόμμα στην κυβέρνηση της Ελλάδος. Τα show του είχαν την μουσική υποστήριξη ενος μεγάλου Dj, του Βαγγέλα Παπαθανασίου, πρώην Σατανιστή (666) και μετέπειτα καθηγητή φωτογραφίας στα ΙΕΚ ΑΚΜΗΝ...


ΚΚΕ
Από την Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

“Αφού δεν τρώγεται δεν με ενδιαφέρει...”
- Ο Κώστας Καραμανλής

To KKE, γνωστο και ως Κουκουέ, ή (σπανιότερα) σαν Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, είναι μια δημόσια επιχείρηση κοινής ωφελείας (ΔΕΚΟ) και παραθρησκευτική οργάνωση που ασχολείται με την εκτύπωση κουπονιών, την καταγγελία αντίπαλων αιρέσεων και σχισματικών οπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τη διοργανωση φεστιβαλ.
Το ιερό βιβλίο του ΚουΚουέ ειναι το Κεφάλαιο του Μάρξ και οι πεποιθήσεις της παραθρησκευτικής αυτής οργάνωσης βασίζονται στη πίστη σε ενα παράδεισο με σοσιαλισμό και στην αποφυγή της κολάσεως του καπιταλισμού.H πίστη των μελών του Κουκουέ βασίζεται στην Αγία Τριάδα.Δηλαδή,στο πατέρα (Μάρξ),τον Υιό (Λένιν) και το Αγίο Πνεύμα (Στάλιν).
Αντιπρόσωπος του Μάρξ στη γη θεωρείτε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος που κατέχει το αλάθητο του Πάπα(ρα).Όποιος διαφωνεί με το κόμμα αυτομάτως αφορίζεται.
Οι πιστοί του ΚΚΕ πρέπει οπωσδήποτε μια φορά στη ζωή τους να προσκυνήσουν το ταριχευμένο σκήνωμα του Λένιν.
Το Κουκουέ πιστεύει εις τον κομμουνισμόν και συνεπώς, σύμφωνα με τον αείμνηστο μ….. Γεώργιο Παπαδόπουλο δεν δύναται να είναι ελληνικόν.
Το Κουκουέ βρίσκεται συχνά σε διαμάχη με αντίπαλες αιρέσεις για τον έλεγχο των πιστών σοσιαλιστών. Το Κουκουέ αποτελείται από συντρόφους, με σημαντικότερη συντρόφισα την απεσταλμένη του Στάλιν στη Γη Παπαρήγα.

ΛΑ.Ο.Σ.
Από την Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

--77.49.127.167 19:41, 10 Ιουλίου 2008 (UTC)ΛΑτινοαμερικάνικο Ορφανοτροφείο Σκαραμαγκά. Κόμμα κατάλοιπο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το ίδρυσε ο γνωστός Οθωμανός Καρα Τζαφέρ.

Σύμφωνα με καρατσεκαρισμένες ιστορικές πηγές οι πρώτοι οπαδοί παύλα εθνικόφρονες παύλα ο Πλούτωνας είναι ελληνικός, προσχώρησαν στο κόμμα για να διασώσουν τις ανά πάσα στιγμή και ώρα εθνικές αξίες που κινδυνεύουν από οποιονδήποτε δεν είναι Ελλην (you know, τους βαρβάρους) ή από όποιον "Ελληνα" δεν νιώθει αυτό το συναίσθημα ανάτασης και ολοκλήρωσης μπροστά στη σβάστιγγα και το δικέφαλο αετό (προσοχή μη γίνει σύγχυση με γνωστές ομάδες)... Στόχος των θιασωτών της ιδεολογίας που προάγει το κόμμα ΛΑΟΣ είναι να εξελληνίσουν όλο τον κόσμο, ακόμα και εκείνο που κατοικεί σε άλλους, αλλά ελληνικούς, πλανήτες. Γνωστοί λόγιοι, υποστηρικτές του κόμματος ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, ο Άδωνις και ο αδερφός του. Θα τους βρείτε καθημερινά στο αγωνιστικό Μακεδονία TV να διακηρύσσουν τις ελληνικές αξίες και τις αλήθειες που οι εχθροί του ελληνισμού κρύβουν από τον λαό.
Περιληπτική αναφορά: Τα Ελοχίμ είναι έξω από την πόρτα σας. Μην μπερδευτείτε και τα ταΐσετε, γιατί θα σας κάνουν οθωμανούς και θα σας αναγκάσουν σε οθωμανικό μέχρι τα 78 σας!!! Ο πλανήτης Αφροδίτη είναι ελληνικός... απόδειξη το όνομα!!! Η Κίνα είναι ελληνική... Οι φασίστες σχιστομάτηδες με την πρόφαση του υπερπληθυσμού πήραν, με τις γνωστές τακτικές των πολεμικών τεχνών, το μεγαλύτερο ελληνικό κομμάτι γης. Στην πραγματικότητα είναι κι αυτοί Ελληνες αλλά τα Ελοχίμ τους έριξαν κάτι στο σάκε και το ξέχασαν!!! Σε υποψήφιους υποστηρικτές, αν και απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες, απαγορεύεται ρητά ακόμα και να περάσουν έξω από τα κεντρικά γραφεία αν: είναι xxx ή xxx, είναι από την Τήλο, είναι μελαμψοί, είναι Αλβανοί, είναι Τούρκοι, έχουν Τούρκο κουνιάδο ή γατα αγκυρας ή ινδικο χοιριδιο, έβλεπαν τα σύνορα της αγάπης ή το μην μου λες αντιο, έχουν αίμα άλλου χρώματος εκτός από λευκό και γαλάζιο...
Ακόμα και αν θέλετε διακαώς να γίνετε μέλη, καλέστε στα κεντρικά 210-ου 666-Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και δείτε αν ανήκετε σε κάποια από τις απαγορευμένες κατηγορίες καθώς λόγω έλλειψης χώρου δεν μπορούσαν να συμπεριληφθούν όλες!— (...)


ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Από την Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

“Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι τελεία...”
~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
To Συστημα ΡΙΖικής Αποτρίχωσης, γνωστό και ώς ΣΥ.RΙΖ.Α είναι ενας ιδιωτικός σύλλογος/κόμμα Μεγάλο-ιδιοκτήτη ακινήτων. Έχει και κάτι έδρες στην Βουλή αλλά δεν ξέρουμε μέχρι πότε... (μάλλον μέχρι να τις καταλάβουν η Εφη Σαρρή και ο παπα Τσάκαλος του ΛΑ.Ο.Σ..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:
Ίσως ακόμα αναρωτιέστε, γιατί αυτό το συνονθύλευμα μαύρου χιούμορ, αναρχο-πάνκ κουλτούρας χεβιμεταλλάδικης μουσικής αντίληψης αντιχριστιανικών απωθημένων και ανθελληνικών κόμπλεξ σε περιτύλιγμα δήθεν μετα-μοντέρνας έκφρασης, η οποία με πολλές αναφορές μέσα από τον κόσμο του θεάματος χρησιμοποιεί την ορολογία της πληροφορικής και παραπέμπει στην τέχνη των πάσης φύσεως κόμιξ –όλα άλλοθι ημιμαθέστατης κακογουστιάς, απασχολεί την προσοχή μας.

Ίσως γιατί αναρωτιόμαστε μήπως ο αμφιλεγόμενου γούστου και χαμηλού (συχνά χαμερπούς) επιπέδου ιστοτόπος μπορεί, ενδεχομένως, να εξυπηρετεί με την ύπαρξί του και άλλες αποδομητικού τύπου σκοπιμότητες.
Αφήνω ασχολίαστη την επιτηδευμένη ευφυολογία. Η παραγωγή κειμένων, όμως, θεωρώ ότι εμπνέεται κατά μεγάλο ποσοστό, όχι μόνο από την υγιή σάτιρα ή την δημιουργικά και απελευθερωτικά δρώσα παρωδία, αλλά και απο την ιδεολογική-θρησκευτική εμπάθεια των συντακτών.
Κάποιες φορές διαβάζεις με ενδιαφέρον τις ατάκες και τα παιχνίδια συνειρμών των ανώνυμων συντακτών. Κάποιες φορές όμως, αισθάνεσαι ότι όλο αυτό το φρικιπέδιο πρόκειται για έναν οχετό, όπου (μαζί με τα φρέσκα ύδατα) πέφτουν δεκάδες λύματα, και ο οποίος ανεξέλεγκτα (φαινομενικώς) κινούμενος εκβάλλει στον ωκεανό του Διαδικτύου βρωμίζοντας πρώτα πρώτα τα ελληνικά μας γλωσσικά ύδατα.


ΑΝΤΙ ΕΠΙΜΥΘΙΟΥ:
Πολύς ντόρος τελευταία χρόνια για οικολογία και περιβάλλον. Η ευαισθησία κάποιων περισσεύει για κάθε είδους περιβαλλοκτόνους ρυπογόνους παράγοντες, κακοποιήσεις των ζώων και προστασία των δικαιωμάτων τους, για την επιδείνωσι του κλίματος κλπ ωραία λόγια.

Από αυτά τα σκουπίδια, τα όζοντα πνευματικά απόβλητα, που δηλητηριάζουν την αισθητική και το χιλιολαβωμένο σώμα της κοινωνίας μας επιδρώντας αργά αργά, αλλά πάντως μοιραία, κατά των αξιών-αντισωμάτων του συλλογικού οργανισμού μας, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΗ;

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΦΥΤΩΡΙΟ. I primi scacchisti matricolati nel “Centro Atletico-Culturale Avax e Pessi”.

Έτοιμοι για την ανάβασι στον ...Σκακιστικό Όλυμπο!

Αναφερθήκαμε πρόσφατα στην νέα αρχή που σηματοδότησε η αναγνώρισι από την Ε.Σ.Ο. για το Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου μας, και την νέα εποχή που εγκαινιάζεται για το ελπιδοφόρο φυτώριο του Τμήματος.
Όμως νομίζουμε πως αξίζει μια ειδικότερη αναφορά σ’ αυτήν την ζωτική πλευρά του Συλλόγου μας, τα παιδιά μας που σάρωσαν σχεδόν τα πάντα στο σχολικό σκάκι (τουλάχιστον σ΄ επίπεδο Νομού) αυτά τα δύο χρόνια της ανεπίσημης λειτουργίας του αθλητικού αυτού τμήματος.
Από την εφετινή χρονιά, λοιπόν, οι μικροί μαθητές-πρωταθλητές στο Σχολικό Σκάκι, θα έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τα φτερά τους και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στο ανώτερο (με την αθλητική έννοια) επίπεδο, αυτό του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Σκακιού.
Ήδη αρκετά παιδιά του Συλλόγου έχουν κάνη εγγραφή στο αγωνιστικό τμήμα για την έκδοσι της επίσημης ταυτότητας αθλητού από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.
{Στην φωτο οι πρώτοι κατά σειράν εγγραφής –αρ. μητρώου- αθλητές του Συλλόγου μας }
Τα ονόματα των αθλητών που σε πρώτη φάσι αποτελούν το δυναμικό του Σκακιστικού Τμήματος του «Α.Ε. Κέντρου ‘ΑΒΑΞ και ΠΕΣΣΟΙ΄» είναι τα εξής:


ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΑΚΑΤΣΟΣ Κωνσταντίνος
ΜΑΝΤΖΟΥΤΑΣ Ανδρέας
ΚΑΒΒΑΘΑΣ Κωνσταντίνος
ΜΕΤΑΞΑΣ Μιλτιάδης
ΣΦΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης
ΑΝΤΩΝΙΟΥ Αθανάσιος
ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ Χαράλαμπος-Ιωάννης
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Χρήστος
ΜΕΤΟΧΙΑΤΗΣ Μάριος
ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Γιάννης
ΑΛΕΞΙΟΥ Ιωάννης- Παναγιώτης
ΡΑΚΑΝΤΑΣ Ευάγγελος
ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης
ΝΤΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ Ζωή
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ευρυβιάδης
ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ Παναγιώτης-Αριστοτέλης
ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ Γεώργιος
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Νικόλαος
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
ΜΠΕΛΗΓΙΑΝΝΗ Αικατερίνη
ΜΠΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Νικόλαος

Για την ιστορία –ή μάλλον για την στατιστική πλευρά του πράγματος- πρώτος αθλητής κατά σειράν εγγραφής στην Ε.Σ.Ο. είναι ο Κωνσταντίνος Κακάτσος! (Ένα διπλό Κάππα. Μας αρέσει το γράμμα: είναι και στα αρχικά του Συλλόγου μας!).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙ:
1.Παρακαλούνται όλοι οι ανωτέρω αναφερόμενοι εγγεγραμμένοι αθλητές του Συλλόγου να περάσουν το Σάββατο από το Κέντρο για να παραλάβουν τις κάρτες τους.
2.Οι υπόλοιποι περυσινοί μαθητές, αλλά και όλοι οι τυχόν ενδιαφερόμενοι για εγγραφή στο Σκακιστικό μας τμήμα, καλούνται να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Συλλόγου (22210-74558, 6976372967, 6936550215) και επιτόπου στις συγκεντρώσεις του Σαββάτου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγωνιστικό τομέα και γενικότερη πρόοδο σε όλα τα παιδιά, και απευθύνουμε επ’ ευκαιρία ένα ευχαριστώ στους γονείς τους που καί στηρίζουν τα ενδιαφέροντα των παιδιών τους καί εμάς μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.


Στην φωτο ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης του Συλλόγου μας! (Ο μεγαλύτερος –για καιρό πιστεύω- θα είναι ο …υπογράφων)