Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Σκάκι, Παγκόσμιο Νέων Κ-14: Χρυσή, στην κορυφή του κόσμου η Τσολακίδου!! ( 1 παρτίδα + 1 μινιατούρα). Scacchi Mondiali Giovanili: Campionessa Mondiale U-14 la greca Tsolakidou !

Με μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό σκάκι κλείνει το 2013! Είναι η πρώτη θέσι (και φυσικά Χρυσό Μετάλλιο)  που κατέκτησε πριν από λίγες ώρες η αθλήτρια του Σ.Ο Καβάλας Σταυρούλα Τσολακίδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στα Αραβικά Εμιράτα! Η δεκατριάχρονη (γενν. 2000) Σταυρούλα επιβεβαίωσε την αξία της (με elo 2132 ήταν ν. 1 στην Starting Rank στην διοργάνωσι), καθώς με δύο συνεχόμενες νίκες στους τελευταίους γύρους υπεσκέλισε την πρωτοπόρο μέχρι τότε Ρωσίδα Βασένινα (Anna Vasenina, elo 2053) και βρίσκεται πια στην κορυφή του παγκόσμιου σκακιού στην ηλικιακή κατηγορία της!

Μετά την χθεσινή νίκη της με τα λευκά επι της Βασένινα (που μάλιστα προηγείτο με 1,5 βαθμό στην γενική βαθμολογία), σήμερα νίκησε με τα μαύρα την αντίπαλό της Αζέρα Mammadzada Gunay και με συνολική επίδοσι 9 βαθμών σε 11 παρτίδες ( 7 νίκες, δ2 Ισοπαλίες 1 Ήττα) κατετάγη πρώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κοριτσιών Κάτω των 14 ετών.

Και μια λεπτομέρεια: Με το Χρυσό της Σταυρούλας η χώρα μας βρέθηκε στην 7η θέσι της διοργάνωσης στον πίνακα των μεταλλίων!!


Ήταν η τρίτη συμμετοχή της Σταυρούλας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (μάλιστα 2 χρόνια πρίν στο Μαριμπορ ήταν 18η ) και ίσχυσε αναπόφευκτα στην περίπτωσί της ο νόμος των τριών!

Η χρυσή ποντιακής καταγωγής Καβαλιώτισσα αποτελεί αναμφίβολα μια χρυσή ελπίδα για το Ελληνικό σκάκι. Μαζί με όλο τον σκακιστικό κόσμο της πατρίδας μας την συγχαίρουμε και της ευχόμαστε Καλή Πρόοδο
Και Εις Ανώτερα!! 

.........................................
Παρακολουθήστε τις 2 παρτίδες της και θαυμάστε το μεγάλο ταλέντο της. Η πρώτη είναι από την αρχή της εποποιίας της στο Al Ain (= τέταρτη σε μέγεθος πόλι των Η.Α.Ε.), εναρκτήρια παρτίδα της διοργάνωσης εναντίον της Ουκρανής Tetyana Aleksandrova. Η δεύτερη παρακάτω είναι μια πρόσφατη εγχώρια νίκη της, σε μινιατούρα!

Το …βάπτισμα του πυρός
ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΒΑ:
Play chess online
Και μια εφετινή της μινιατούρα:

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης - ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ Σταυρούλα
Play chess online

Δεν υπάρχουν σχόλια: