Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: Σπουδαία και απρόσμενη νίκη στο Ομαδικό Παίδων: 3,5-2,5 εναντίον της Ευβοϊκής! Campionato Regionale Giovanile: stupenda vittoria per la squadra giovanile di "Abaco E Pezzi": 3,5-2,5 contro la “Evvoiki”, campionessa in carica!

Η δεύτερη αγωνιστική του 9ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων - Κορασίδων 2016 της Περιφέρειάς μας, επεφύλαξε μια μεγάλη επιτυχία στο σκακιστικό τμήμα του συλλόγου μας. Η εφηβική-παιδική μας ομάδα παίζοντας (επιτέλους με πλήρη σύνθεσι!) την περασμένη Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην έδρα μας, νίκησε την επι διετία πρωταθλήτρια ομάδα της Περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, την Ευβοϊκή Ε. Σ. με 3,5 – 2,5! 
Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με την ισοπαλία που σημειώθηκε στην παράλληλη συνάντησι Λιβαδειάς – Θήβας, βάζει την ομάδα του Α.Ε.Κ. Άβαξ Και Πεσσοί επι κεφαλής στην γενική βαθμολογία και προσφέρει την ευκαιρία πολύ μεγάλης διάκρισης, σε περίπτωσι που στον προσεχή τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος (εκτός έδρας στην Θήβα), επιτύχη νίκη ή ενδεχομένως και ισόπαλο αποτέλεσμα. 
Καταλυτική υπήρξε η επιστροφή στην πρώτη σκακιέρα του ισχυρότερου εφήβου μας, Στράτου Καλέργιου. Ο Στράτος μπορεί μεν να μην κατάφερε να νικήση (τον ισχυρότατο αντίπαλό του, Παναγιώτη Λουκόπουλο), αλλά ως αρχηγός τής ομάδας προσέφερε την απαραίτητη τόνωσι ηθικού ολοκληρώνοντας με την παρουσία του το αγωνιστικό προφίλ, την προσωπικότητα της νεανικής μας ομάδας.
Πολύτιμη συμβολή στην νίκη, εκτός από την δεύτερη εξαιρετική και συνάμα νικηφόρα εμφάνισι των τριών …σωματοφυλάκων, Χρήστου και Βασίλη Μιχάλη και του Άγγελου Βιτάλη, υπήρξε η ισοπαλία (με τριπλή επανάληψι) που απέσπασε στην 5η σκακιέρα η αξιοθαύμαστα αυτή τη φορά μαχητική Ελένη Μεταξά. 
Καί στους 6 αθλητές της ομάδας οι υπεύθυνοι της ομάδας, συνοδοί και προπονητές, μοίρασαν θερμά συγχαρητήρια και ευχές για περαιτέρω επιτυχίες και Πρόοδο!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: