Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ στο Τουρνουά της Ευβοϊκής: 5x5 οι αθλητές μας στον 4ο γύρο! Abacus And Pieces at the Evvoiki’s Chess Open Memorial Tournament: five out of five at the 4rth round for our chess players! Nel Torneo Open di Evvoiki: cinque su cinque per i nostri giocatori di scacchi!

Με την συμμετοχή 49 παικτών συνεχίζεται με διαφαινόμενη οργανωτική επιτυχία το 17ο Ανοιχτό Σκακιστικό Τουρνουά «Νικόλαος Γιαμαρέλλος».
Το Τουρνουά αυτό που όπως φανερώνει ο τίτλος του είναι αφιερωμένο στην μνήμη του εμβληματικού σκακιστή και παράγοντα του διοργανωτή συλλόγου, Νίκο Γιαμαρέλλο (1930-2016), άρχισε πριν ένα εικοσαήμερο (21.01.2017) και είναι Fide Rating Open επτά γύρων.
Ως Α.Ε.Κ.ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ, από την πρώτη στιγμή θελήσαμε να στηρίξουμε την εν λόγω διοργάνωσι για τον αφιερωματικό χαρακτήρα της. Και εννοούσαμε την στήριξι όχι μόνο στα λόγια ή με την απλή παροχή υλικού, αλλά και με την ένθερμη παρότρυνσι για συμμετοχή προς τους ισχυρότερους αθλητές μας. Και πράγματι, απο τους 6 αρχικά δηλώσαντες, τελικά πέντε δίνουν το σκακιστικό παρών τους στον αγωνιστικό χώρο του John’s Hotel:
ΚΟΝΤΑΞΗΣ Θανάσης, ΜΙΧΑΛΗΣ Χρήστος και Βασίλης, ΒΙΤΑΛΗΣ Άγγελος και ΧΑΝΙΑ Κωνσταντίνα.
[ Επιπλέον ο Πρόεδρος του συλλόγου προσφέρει ανελλιπώς κάθε Σάββατο -και αμισθί- τις υπηρεσίες του με την ιδιότητα του διαιτητού. ]
Οι αγώνες λοιπόν βρίσκονται ήδη στον 4ο γύρο και οι πέντε παίκτες μας πραγματοποιούν ομολογημένα εξαιρετική εμφάνισι. Εχθές μάλιστα, Σάββατο, που παίχθηκε ο 4ος γύρος, η συγκομιδή ήταν εκπληκτική: 5 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις!! 

Αποτελέσματα: 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γιάννης - ΚΟΝΤΑΞΗΣ Θανάσης 0-1 
ΜΙΧΑΛΗΣ Βασίλης - ΚΟΥΡΟΥΜΠΑΣ Κοσμάς 1-0 
ΝΑΤΣΗΣ Ξενοφών - ΜΙΧΑΛΗΣ Χρήστος 0-1 
ΜΠΑΝΤΕΚΑΣ Αχιλλέας - ΒΙΤΑΛΗΣ Άγγελος 0-1 και 
ΦΑΛΑΓΚΑΣ Λεωνίδας - ΧΑΝΙΑ Κωνσταντίνα 0-1 

Κατόπιν τούτων, στην βαθμολογία όπου προηγείται το νούμερο 1 Έλο του Τουρνουά, ο παίκτης του Ν. Ο. Καλαμάτας, Σγούρος Απόστολος, (Elo 2044), έχουμε σε ισοβαθμία 1-2 θέσι τον Θανάση Κονταξή με 4 βαθμούς (όπως και ο πρώτος) και στην 3η θέσι τον Βασίλη Μιχάλη με 3,5 βαθμούς!
Εξαιρετική εμφάνισι εκτός των προηγουμένων πραγματοποιούν και οι υπόλοιποι!

Μιχάλης Χρήστος και Βιτάλης Άγγελος ισοβαθμούν στις θέσεις 5-12 με 3 βαθμούς, ενώ η Κωνσταντίνα Χανιά, η λιγότερο έμπειρη παίκτρια του συλλόγου μας, βρίσκεται στην 31η θέσι με 1,5 βαθμό.Λεπτομέρειες μπορείτε να βρήτε στο chess-results.



Οι αγώνες θα συνεχισθούν το προσεχές Σάββατο κανονικά …και η αγωνία κορυφώνεται!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: