Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Η 2η Προσκυνηματική διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο την Κυριακή υπο την αιγίδα της Περιφέρειας (Δελτίο Τύπου). Il percorso di Pellegrinaggio a San Giovanni Russo si terrà quest’ anno sotto l'egida della Regione.

Εδώ και 25 περίπου χρόνια που ζώ κι εργάζομαι στην Χαλκιδα ακούω φίλους και γνωστούς να μου μιλάνε συκινημένοι για την προσωπική/πνευματική εμπειρία τους να συμμετέχουν τέτοιες μέρες (πρίν την 27η Μαΐου) σε ένα θρησκευτικό προσκύνημα με αξιοθαύμαστα μεγάλη (πολύωρη και μάλιστα νυκτερινή!) πεζοπορία στον αγαπημένο Άγιο του νησιού μας, τον Ιωάννη τον Ρώσσο, στο Νέο Προκόπι, της Εύβοιας.

Απο πέρυσι φαίνεται οτι αυτό το λαϊκό δρώμενο/έθιμο πραγματοποιείται με την στήριξι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Ακολουθεί η Αφίσα και το σχετικό εφετινό Δ.Τ.
______________________________________


   ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Χαλκίδα, 11-05-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η 2η Προσκυνηματική διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

8.00: Αναχώρηση από το Διοικητήριο της Π.Ε. Εύβοιας (Λεωφόρος Χαϊνά 93, Χαλκίδα)

8.15: Στάση για παραλαβή προσκυνητών από την κεντρική πλατεία Νέας Αρτάκης

8.30: Στάση για παραλαβή προσκυνητών από το Δημαρχείο Ψαχνών

9.00: Άφιξη στον Άγιο και εκκίνηση πεζοπορίας

18.00: Επιστροφή από το Προκόπι

Κατά την εκκίνηση καθώς και κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία προαιρετικής ανάπαυλας και διανομής νερού, χυμών και δυναμωτικών τροφών. Οι συμμετέχοντες καλό είναι να προσέλθουν ξεκούραστοι, σε καλή φυσική κατάσταση και να φορούν κατάλληλα υποδήματα και ρουχισμό, προκειμένου να απολαύσουν με ασφάλεια και ευεξία τη διαδρομή.

Η μετακίνηση είναι δωρεάν και θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία. Απαραίτητη προϋπόθεση για χρήση της δωρεάν μετακίνησης είναι η δήλωση συμμετοχής έως την  Παρασκευή 19 Μαΐου στα τηλέφωνα 2221353690 και -790.

Η 2η Προσκυνηματική διαδρομή διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Π.Ε. Εύβοιας με τις ευλογίες της Ι.Μ. Χαλκίδος και την υποστήριξη των δήμων Διρφύων - Μεσσαπίων και Μαντουδίου – Λίμνης - Αγ. Άννας, τη Δασική Υπηρεσία, τον Ορειβατικό Σύλλογο, το Περιφερειακό τμήμα Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον Σύλλογο Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: