Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Είναι σύννομη η φιλοτουρκική προπαγάνδα του Survivor ανήμερα της 19ης Μαΐου 2017; “Survivor 2017”: Pro-Turkish propaganda on 19 May National Memory Day. Legal or illegal? “Survivor” su SKAI TV; Propaganda filo-turca oggi giorno, del 19 maggio 2017?



Ποντιακή Γενοκτονία και αγωνιώδη ερωτηματικά

Πρίν μερικές ώρες, χθές βράδι,  διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για την σημερινή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων:
«Το Έθνος των Ελλήνων, εκπληρώνοντας στοιχειώδες, ιστορικό και θεσμικό χρέος -με βάση τις διατάξεις του ν. 2193/1994- τιμά και φέτος την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δεν λησμονάμε αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.

Κατ’ αυτή την Ημέρα Μνήμης καλούμε όλους τους Λαούς να μην ξεχνούν τα θύματα και κάθε άλλης γενοκτονίας, δοθέντος ότι μόνον έτσι η Οικουμένη -συνακόλουθα δε η Διεθνής Κοινότητα- θ’ αποτρέψει στο μέλλον αντίστοιχα στυγερά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε, ιδίως μέσ’ από την βαρβαρότητα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, αποδεικνύει ότι ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας δεν έχει, δυστυχώς, παρέλθει. Γι’ αυτό ακριβώς η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου πρέπει να μένει ζωντανή για να κρατά την παγκόσμια συνείδηση σ’ εγρήγορση».

Πρόεδρος της Ελλ. Δημοκρατίας, 18/5/2017


Αφήνουμε στην άκρη την εκφραστικά και εννοιολογικά αχαρακτήριστη διατύπωσι στο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, πως η τιμή της Ιερής μνήμης των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου αποτελεί για το «Έθνος των Ελλήνων» εκπλήρωσι θεσμικού χρέους «με βάση τις διατάξεις του ν. 2193/1994», και αναρωτιόμαστε ευθέως:

--Το να διαλέγει ένα πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι μια υψηλής τηλεθέασης εκπομπή του (και δή τουρκικής παραγωγής) την 19η   Μαΐου, για να προπαγανδίσει την À la carte «Ελληνοτουρκική Φιλία» (και μάλιστα μέσα σε μια περίοδο όπου οργιάζουν οι ανθελληνικές προκλήσεις από τους ίδιους αυτούς γείτονες, αλλά και τους ομοεθνείς ή μη «κολλητούς» τους), δεν αποτελεί ευθεία πρόκλησι κατά του πατριωτικού συναισθήματος των μή ακόμη αναισθητοποιημένων Ελλήνων;

--Και καλά, να αφήσουμε το ηθικό σκέλος του ζητήματος. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις είναι μέσα στο πνεύμα και το γράμμα του ως άνω μνημονευθέντος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας νόμου 2193/1994;


[Υ.Γ.  Εκτός από αυτή την προαναγγελλόμενη με το από χθές διαφημιζόμενο επεισόδιο στον Skai, πόσες άλλου είδους παραβιάσεις σε βάρος μας, θα καταμετρήσουμε ως το τέλος του σημερινού 24ώρου;]

1 σχόλιο:

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Η ανάρτησι αυτή έδωσε αφορμή για έντονο σχολιασμό στο Facebook: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10209400224227478&id=1380652636&pnref=story
Παραπέμπουμε εκεί τον τυχόν ενδιαφερόμενο αναγνώστη, ενώ προς απόδειξι του δήθεν φιλικού κλίματος από την πλευρά των γειτόνων μας, μπορείτε να δείτε και την ανάρτησι του Τούρκου παραγωγού του εν λόγω reality για την εφετινή 19η Μαΐου, Εθνική τους εορτή, (Commemoration of Atatürk, Youth and Sports Day), εις ανάμνησι του «Πατερούλη» τους, του δικού μας σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ:
https://expresstime.gr/wp-content/uploads/2017/05/2-357.jpg: