Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ στα «Πινδάρεια 2017»: Τρίτη θέσι στο σκακιστικό Νεανικό Τουρνουά! Ισοπαλία ο Χρήστος Μιχάλης με την Τσολακίδου! Primo successo per il nostro Club altletico-culturale: 3o posto al Torneo Giovanile di Tebe!



Με μια εκτός προγράμματος επιτυχία του σκακιστικού τμήματος άρχισε η νέα αγωνιστική-εκπαιδευτική χρονιά για το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»: Στο φιλικό Νεανικό Τουρνουά που διεξήχθη χθές Σάββατο στα πλαίσια των «ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ 2017», στην Θήβα, η ομάδα μας με 2 Νίκες και 1 Ήττα κατέλαβε την τρίτη θέσι ανάμεσα σε 8 ομάδες (7 από την Στερεά Ελλάδα και μία από Αθήνα).

Η ομάδα μας που έπαιξε με σταθερή 6μελή σύνθεσι, αποτελέσθηκε από τους:

1. ΜΙΧΑΛΗΣ Βασίλειος

2. ΒΙΤΑΛΗΣ Άγγελος

3. ΚΟΛΟΥΤΣΟΣ Ιωάννης

4. ΚΟΦΙΤΣΑΣ Κωνσταντίνος

5. ΚΟΦΙΤΣΑ Αθανασία

6. ΜΠΕΛΗΓΙΑΝΝΗ Μυρτώ


 Αναπληρωματική είχε δηλωθή η ΚΑΤΑΠΟΔΗ Αναστασία, αλλά λόγω αδιαθεσίας δεν μπόρεσε να παίξη. Όλα τα παιδιά έπαιξαν με ενθουσιασμό και πάθος για την διάκρισι. Καλύτερα ατομικά αποτελέσματα: ΜΙΧΑΛΗΣ Βασίλειος και ΚΟΦΙΤΣΑΣ Κωνσταντίνος 3/3, ΒΙΤΑΛΗΣ Άγγελος 2,5/3 και ΚΟΛΟΥΤΣΟΣ Ιωάννης 2/3.

Αναλυτικά τα αποτελέσματά μας στο Τουρνουά:

1ος Γύρος: ΘΗΒΑ2 – ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ 1 – 5

2ος Γύρος: ΘΗΒΑ 1 – ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ 3,5 – 2,5

3ος Γύρος: ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ – ΜΙΚΤΗ ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΘΗΒΑ 5 – 1

Την μερίδα του λέοντος στο θηβαϊκό Τουρνουά είχε η Χαλκίδα, αφού και την πρώτη θέσι κατέλαβε η εφετινή πρωταθλήτρια Στερεάς, η Ευβοϊκή (με 2 Νίκες και 1 Ισοπαλία).(Δεύτερη κατετάγη η ομάδα της Θήβας που μας νίκησε, όπως είπαμε, οριακά).



Παράλληλη εκδήλωσι του φιλικού Νεανικού Τουρνουά (ή …περίπου) ήταν η διεξαγωγή Νεανικού Σιμουλτανέ από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κ-18, την σταχτοπούτα του σύγχρονου ελληνικού σκακιού, Σταυρούλα Τσολακίδου!  
Μεγάλη επιτυχία που αντανακλά και στον Σύλλογό μας, αποτελεί και η συμμετοχή του Χρήστου Μιχάλη στο εν λόγω Σιμουλτανέ: Ο Χρήστος παίζοντας εξαιρετικά εναντίον της Τσολακίδου, κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία!! 
[Για το θέμα αυτό, του Σιμουλτανέ της Σταυρούλας στη Θήβα, ελπίζουμε να επανέλθουμε με ξεχωριστή ανάρτησι]

Εξαιρετικής σύλληψης με δυνατό πολιτιστικό-εκπαιδευτικό περιεχόμενο η ιδέα των διοργανωτών να διεξαγάγουν όλες τις σκακιστικές εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο του νεότευκτου Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης τους. Εύγε στον Σ.Ο. Θήβας και για την εξασφάλισι δυνατότητας δωρεάν επίσκεψης-ξενάγησης των μαθητών και των συνοδών τους στον εσωτερικό χώρο του μουσείου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα παιδιά μας,
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ και  
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: